Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Φωτογραφίζει Χριστόφια το πόρισμα για την τραγωδία στο Μαρι

Πολιτικό σεισμό προκαλεί με απρόβλεπτες συνέπειες στην Κύπρο, το πόρισμα για την τραγωδία στο Μάρι. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες η επιτροπή που ορίστηκε από την ίδια την κυβέρνηση αποδίδει ευθύνες για την τραγωδία ευθέως στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια.
‘Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο πόρισμα, η πολιτική διαχείριση της όλης κατάστασης είναι που οδήγησε στην έκρηξη και την τραγωδία. Και όπως αναφέρει στην συνέχεια, ο επικεφαλής του κράτους είναι και επικεφαλής της πολιτικής διαχείρισης φωτογραφίζοντας έτσι τον κ. Χριστόφια.
Ο επικεφαλής της Επιτροπής δήλωσε ήσυχος με τη συνείδησή του και εκτίμησε πως το πόρισμα που ετοίμασε και παρέδωσε στον Πρόεδρο Χριστόφια, είναι «πλήρες». 
Παραλαμβάνοντας το πόρισμα, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας είπε επί λέξει: «Σκληρή δουλειά, να’ στε καλά, όλα θα γίνουν όπως έχουν αποφασιστεί».

«Παρέδωσα το πόρισμά μου στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, του εξήγησα τις βασικές καταλήξεις μου. Με εδέχθη με μεγάλη ευγένεια, όπως πάντοτε, είχαμε μια πολύ φιλική συζήτηση και αυτό ήταν», ανέφερε στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο ο κ. Πολυβίου για να συμπληρώσει: «Ο Πρόεδρος φυσικά και το υπουργικό συμβούλιο θα μελετήσουν το πόρισμα».
Στις 09:00 ο επικεφαλής της μονομελούς Ερευνητικής Επιτροπής παρέδωσε το πόρισμα στον πρόεδρο της Βουλής, Γιαννάκη Ομήρου. Παραλαμβάνοντας το πόρισμα, ο κ. Ομήρου ευχαρίστησε τον κ. Πολυβίου για την ταχύτητα την οποία επέδειξε στην τήρηση της προθεσμίας για ολοκλήρωση του πορίσματος και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το πόρισμα θα χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο για να ικανοποιηθεί το περί δικαίου αίσθημα του λαού και να αποδοθούν πολιτικές ευθύνες εκεί και όπου ανήκουν, όπως ήταν το ζητούμενο».
Αναμένουμε», είπε, την ολοκλήρωση της ποινικής έρευνας για καταλογισμό ποινικών ευθυνών και προσαγωγή παντός ενεχομένου στα δικαστήρια».
Στις 10:00, ο Πόλυς Πολυβίου μετέβη στη Γενική Εισαγγελία, όπου και παρέδωσε το πόρισμα και τον Γενικό Εισαγγελέα της Κυπριακής Δημοκρατίας, Πέτρο Κληρίδη και στις 12.00 είναι προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου του κ. Πολυβίου για την παρουσίαση του πορίσματος.
«Πολιτικές και θεσμικές ευθύνες στον Πρόεδρο Χριστόφια»
‘Οπως αποκάλυψε νωρίτερα σήμερα το Newsit, στο πόρισμα θα αναφέρεται οτι η πολιτική διαχείριση της όλης κατάστασης είναι που οδήγησε στην έκρηξη και την τραγωδία. Και όπως αναφέρει στην συνέχεια, ο επικεφαλής του κράτους είναι και επικεφαλής της πολιτικής διαχείρισης φωτογραφίζοντας έτσι τον κ. Χριστόφια.
Στις 11 Ιουλίου 2011, στη φονική έκρηξη των εμπορευματοκιβωτίων του πλοίου Monchegorsk, έχασαν τη ζωή τους 13 άνθρωποι. Στην Ερευνητική Επιτροπή είχαν δώσει κατάθεση ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δ. Χριστόφιας, οι τέως υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας Μάρκος Κυπριανού και Κώστας Παπακώστας, οι πρώην αρχηγοί της Εθνικής Φρουράς Κωνσταντίνος Μπισμπίκας και Πέτρος Τσαλικίδης και πολλοί άλλοι. Συνολικά, πέρασαν από την Επιτροπή 32 πρόσωπα.
onalert

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο