Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

Κριστίν Λαγκάρντ: " Μείωση φόρων θέλετε; Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;"

ΒΑΖΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Kαι ενώ η κυβέρνηση Σαμαρά διέρρεε ότι οι δανειστές - δυνάστες μας θα επέτρεπαν την μείωση του ΦΠΑ στην εστιάση, για να αλλάξει την ψυχολογία των Ελλήνων (λες και θα έχουν λεφτά για να τρώνε έξω κάθε μέρα), και να ενισχυθεί ο τουρισμός, έρχεται η καθ'ύλην αρμόδια, το αφεντικό του ΔΝΤ, να πει "οχι σε οποιαδήποτε μέιωση φόρων".

Ακόμα ο Έλληνας δεν έχει εξαθλιωθεί πλήρως, έχει σπίτι, κάνει όνειρα ότι τα δύσκολα θα περάσουν (έτσι φαντάζεται), αυτό η Κριστίν Λαγκάρντ και οι υπόλοιποι δανειστές θέλουν να είναι απόλυτα σίγουροι ότι δεν θα συμβεί.

Να υπάρξει «αντίσταση σε πιέσεις για μείωση των φόρων με χρήση του χώρου που προκύπτει από κάθε δημοσιονομική υπεραπόδοση» ζήτησε η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, εκφράζοντας με τον τρόπο αυτό τη διαφωνία του ΔΝΤ σε οποιοδήποτε αίτημα μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση που επιδιώκει η ελληνική κυβέρνηση.

Σε δηλώσεις της μετά τη συνεδρίαση του ΔΝΤ στην οποία δόθηκε και το τυπικό «οκ» για την εκταμίευση της επόμενης δόσης ύψους 1,74 δισ. ευρώ για την Ελλάδα, η κυρία Λαγκάρντ χαρακτήρισε «κρίσιμη προτεραιότητα» την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής. Πόσο φοροδιαφεύγει ο μέσος Έλληνας εργαζόμενος των 400- όπως τον κατάντησαν- ευρώ; Αυτό δεν μας το εξηγούν, υπάρχει ένα κενό αριθμητικής λογικής.

Όσο για τους ελέυθερους επαγγελματίες, αρκεί κανείς να μπει σε ένα οποιοδήποτε μαγαζί και να εξακριβώσει από μόνος του, πόσοι πελάτες μπαινουν, και πόσο αγοράζουν.

Δεν παρέλειψε, βέβαια, να εκφράσει την ικανοποίηση της για την «αξιοσημείωτη πρόοδο στη μείωση των δημοσιονομικών ανισορροπιών και την αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας»(!) αλλά και για την αφοσίωση της κυβέρνησης «προκειμένου να πετύχει ραγδαία πρόοδο όσον αφορά την ενίσχυση της παραγωγικότητας, τις διαρθρωτικές αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις στο φορολογικό και στη δημόσια διοίκηση».

Εδώ έχουμε νέα κενά λογικής, πως μπορεί να αυξηθεί η παραγωγικότητα σε μια χώρα που το επιχειρείν φορολογείται σε βαθμό κακουργήματος, τι μεταρρυθμίσεις είναι αυτές στο φορολογικό σύστημα όταν η εφορία σε φορολογεί δίχως έλεος, με βάση "φανταστικό" τεκμαρτό εισόδημα, ασχέτως αν έχεις δουλειά, επειδή όταν είχες απέκτησες σπίτι, και αυτοκίνητο (που ήδη φορολογήθηκες για αυτά).

Χαρακτήρισε, τέλος, ευπρόσδεκτες τις διαβεβαιώσεις από τους Ευρωπαίους εταίρους ότι θα εξετάσουν το ενδεχόμενο νέου κουρέματος του χρέους για να μειωθεί σημαντικά κάτω από το 110% του ΑΕΠ μέχρι το 2022 και απαραίτητη τη «συνεχιζόμενη δέσμευσή τους να παράσχουν επαρκή οικονομική στήριξη προς την Ελλάδα, κατά τη διάρκεια του προγράμματος και πέρα απ' αυτό, μέχρι να αποκτήσει ξανά αξιολόγηση από τις αγορές, υπό την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα συμμορφώνεται πλήρως με το πρόγραμμα».

Και υπάρχουν στην χώρα καποιοι "αισιόδοξοι" ότι θα βγούμε στις αγορές του χρόνου, ενώ η ίδια η Λαγκάρντ παραδέχεται ότι θα μας στηρίζει " μέχρι η Ελλάδα να αποκτήσει ξανά αξιολόγηση από τις αγορές", δηλαδή για πολλά χρόνια. Ας το πάρουμε αποφαση δεν τους νιάζει να ξεχρεώσουμε, το αντίθετο τους ενδιαφέρει να είμαστε μόνιμη αποικία χρεόυς. Γιατί με τα "φανταστικά" μας χρέη, θα κατέχουν τον αληθινό μας πλούτο (κοιτάσματα, ορυκτός πλούτος, ακίνητη περιουσία).

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο