Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ στις Ένοπλες Δυνάμεις - Έρχεται ο στρατός των 30000

Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ

Σχεδόν 48 ώρες μετά από την συνομιλία που φέρεται να είχε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τον Α/ΓΕΕΘΑ ,το περιεχόμενό της που δημοσιεύτηκε στο Έθνος και αναδημοσιεύτηκε στο Onalert δεν έχει διψευστεί . Ούτε από το Μέγαρο Μαξίμου ,ούτε από το ΓΕΕΘΑ. Συνεπώς ο καθένας μπορεί να συμπεράνει ότι τα όσα διέρρευσαν είναι αληθή . Και σίγουρα δεν είναι διόλου ευχάριστα.

Ο πρωθυπουργός μίλησε για απολύσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις ! Οι οποίες υποτίθεται αποφεύχθηκαν επειδή η κυβέρνηση “πετσόκοψε” τις αποδοχές των υψηλόβαθμων στρατιωτικών για να γλιτώσε από “αθρόες απολύσεις” τα “μεσαία” και χαμηλόβαθμα στελέχη ! Και φέρεται να έχει ζητήσει από τον Α/ΓΕΕΘΑ -τον οποίο συνεχάρη για την “γενναιότητά του” να υπερασπιστεί τις περικοπές- να μεταφέρει αυτό το μήνυμα στους στρατιωτικούς για να μην διαμαρτύρονται ! Έφερε μάλιστα ως παράδειγμα το Ισραήλ και τη Γαλλία όπου έγιναν απολύσεις !

Τι μήνυμα να μεταφέρει ο Α/ΓΕΕΘΑ και σε ποιούς; Κάποιος έχει πληροφορήσει λάθος τον πρωθυπουργό ,γιατί έχουν “πετσοκοφτεί” οι μισθοί όλων των στρατιωτικών και όχι των υψηλόβαθμων. Και οι χαμηλοβαθμοι βρίσκονται σε απείρως χειρότερη κατάσταση από τους υψηλόβαθμους . Κάποιος πρέπει να του υπενθυμίσει ότι ένας ανθυπολοχαγός παίρνει δεν παίρνει 800 ευρώ!

Όσο για τις απολύσεις ; Συχνά στο Onalert και εδώ και πάρα πολύ καιρό δημοσιεύαμε πληροφορίες περί απολύσεων που αφορούσαν κυρίως σε ΕΠΟΠ οι οποίοι ακόμη δεν έχουν μονιμοποιηθεί. Συχνά δεχτήκαμε επιθέσεις ,αλλά τώρα φαίνεται ότι τα πράγματα ήταν -και ίσως να είναι- πολύ χειρότερα !

Η πρώτη φορά που τέθηκε θέμα απολύσεων στις Ένοπλες Δυνάμεις, ήταν επί υπουργίας Ευάγγελου Βενιζέλου ,το 2010. Είχε διαρρευσει ότι είχε τεθεί το ζήτημα από την τρόϊκα και είχε βέβαια “διαψευστεί κατηγορηματικά” . Κάποιοι το είχαν αποδώσει στην άγνοια των γραφειοκρατών της τρόϊκας. Φαίνεται ότι δεν ήταν έτσι και τα όσα είπε ο κ.Σαμαράς το επιβεβαιώνουν.

Καλό θα είναι βέβαια οι σημερινοί κυβερνώντες να μας πουν ποιοι ,πότε και γιατί έθεσαν θέμα απολύσεων στις Ένοπλες Δυνάμεις. Αφού τις αποφύγαμε όπως υποστηρίζει ο πρωθυπουργός ας διαφωτίσει και το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, το οποίο διάβασε αποσβολωμένο την συζήτηση Σαμαρά - Κωσταράκου.

Τελικά φαίνεται ότι τα όσα είχε πει στο Onalert στις 14 Δεκεμβρίου 2012 ο πρώην ΥΘΕΑ Γεράσιμος Αρσένης δεν απέχουν και πολύ από την σκληρή πραγματικότητα που κάποιοι φαίνεται να ετοιμάζουν για τις ΕΔ. Γιατί δεν πρέπει να μας διαφέυγει το ενδεχόμενο η “διαρροή” της συζήτησης να αποτελεί ένα ακόμη βήμα “εθισμού” σ΄ αυτό που μέχρι πρόσφατα ακουγόταν απίστευτο. Απολύσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Θυμηθείτε τι είχε πει ο Γεράσιμος Αρσένης για “τον στρατό των 30.000”




Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο