Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

Μόλις 24 θέσεις για άνεργους στη Στερεά στο πρόγραμμα για τον τουριστικό τομέα

 Έντονα διαμαρτύρεται το Επιμελητήριο Βοιωτίας


Επιστολή προς τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Ιωάννη Βρούτση, απέστειλε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας Παναγιώτης Αγνιάδης με την οποία διαμαρτύρεται για την αντιμετώπιση της Βοιωτίας και της Στερεάς Ελλάδας σχετικά με το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού».
Στο πλαίσιο του προγράμματος υλοποιείται η δράση με τίτλο «Επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για άνεργους νέους του Τουριστικού τομέα ηλικίας έως 29 ετών», με συνδικαιούχους τον ΣΕΤΕ και την ΕΕΔΕ.
Σκοπός της δράσης είναι η αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων, με την ενίσχυση μιας πορείας εισόδου των άνεργων νέων στην αγορά εργασίας, η οποία δυνητικά καταλήγει στην τοποθέτησή τους σε θέσεις απασχόλησης σε επιχειρήσεις που εξυπηρετούν και ενισχύουν άμεσα ή έμμεσα τον τουρισμό και το τουριστικό προϊόν της χώρας.
«Δυστυχώς όμως, αναγκαζόμαστε να διαμαρτυρηθούμε για την άδικη αντιμετώπιση της Βοιωτίας και όλης βέβαια της Στερεάς Ελλάδας, καθώς από όλο αυτό το πρόγραμμα θα εκδοθούν μόλις 24 επιταγές κατάρτισης για όλη τηνΠεριφέρεια Στερεάς Ελλάδας», επισημαίνει μεταξύ άλλων ο κ. Αγνιάδης ενώ παράλληλα αναφέρεται και στα πρόσφατα στοιχεία που παρουσίασε η Eurostat, όπου η Στερεά Ελλάδα κατατάσσεται  μέσα στις δέκα ευρωπαϊκές περιφέρειες με την υψηλότερη ανεργία στους νέους.
Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με την ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας στην Ε.Ε. καταγράφουν οι ισπανικές περιφέρειες η Δ, Μακεδονία και η Στερεά Ελλάδα.
Πρώτες έρχονται η Θέουτα (38,5%), η Ανδαλουσία (34,6%), η Εξτρεμαδούρα (33%) και τα Κανάρια Νησιά (33%) και ακολουθούν η Δυτική Μακεδονία (29,9%), οι ισπανικές περιφέρειες Μελίλα (28,6%), η Καστίγια Λα Μάντσα (28,5%), η Μουρθία (27,9%) και η Στερεά Ελλάδα (27,8%).
Επίσης στη Στερεά Ελλάδα υψηλό είναι το ποσοστό ανεργίας στους νέους που φτάνει στο 59,1% ενώ στις γυναίκες το ποσοστό ανέρχεται σε 36,3%.
Καταλήγοντας ο Π. Αγνιάδης καλεί την ηγεσία του υπουργείου εργασίας να λάβει σοβαρά υπόψη τις θέσεις της επιχειρηματικής κοινότητας και να προβεί στην τροποποίηση του προγράμματος ή στην άμεση αναζήτηση άλλης ισοδύναμης χρηματοδότησης για τους άνεργους νέους και τις επιχειρήσεις της Στερεάς Ελλάδας, με όμοια  ή ανάλογα χαρακτηριστικά.

ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ. 

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο