Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Κύμη: Κάποτε ζούσαν την μαγεία-Τώρα ήρθε η ταφόπλακα!

Περνούν τα χρόνια και αργοπεθαίνει. Κάποτε οι νέοι κάθονταν στην περιοχή και δούλευαν για να συντηρήσουν τις οικογένειες τους.

Με το πέρασμα των καιρών, ετοίμασαν τις βαλίτσες τους και μετακόμισαν στην Αθήνα.

Στην φωτογραφία, βλέπετε την Κύμη του 60 όταν κάθε σοκάκι της είχε ζωή.

Αν σταθεί κανείς και δει με λεπτομέρεια την υπέροχη αυτή φωτογραφία από την πλατεία της πόλης θα καταλάβει το πόσο διαφορετικά ήταν εκείνα τα χρόνια που υπήρχε η ξεγνοιασιά, μακριά από το άγχος της καθημερινότητας.

Όλα άλλαξαν και τώρα έρχεται η μιζέρια και η ανεργία.

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε η είδηση ότι κλείνει και η Ηλεκτρομηχανική που έδινε ζωή σε όποιες οικογένειες είχαν επιλέξει να μένουν στην περιοχή.

Στην Κύμη που οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι και ζουν μέσα στην αβεβαιότητα υπάρχει στο τραπέζι μία παραγγελία που θα δώσει ζωή για αρκετό καιρό!

Ναι το ερώτημα είναι εύλογο : “και γιατί δεν πέφτουν οι υπογραφές”; Γιατί απλά θέλουν να την οδηγήσουν στην σφαγή σαν την Ιφιγένεια.

Η θυσία της Ιφιγένειας φαντάζει πιο αληθινή από ποτέ, αφού η Ηλεκτρομηχανική Κύμης ως θυγατρική του ομίλου των Αμυντικών Συστημάτων «προσφέρεται» για μερικούς ως «ο πιο αδύναμος κρίκος» της αμυντικής βιομηχανίας.

Έτσι, ένα εργοστάσιο παραγωγής πολεμικού υλικού, είναι έτοιμο να ριχτεί στην πυρά και οι εργαζόμενοι ως εξιλαστήρια θύματα να θυσιαστούν στο βωμό της τρόικας την ώρα που ο στρατός ζητά κράνη και αν δεν τα πάρει από την Κύμη, τότε θα ψάξει σε ιδιώτες και θα πληρώσει και πιο πολλά.

Βάσει της κοινοτικής οδηγίας που αφορά τον κατάλογο προϊόντων συνδεόμενων με τον τομέα της Άμυνας, αναφέρονται τα προϊόντα κράνη, αλεξίσφαιρα γιλέκα και στολές ΡΒΧΠ.

Η ΗΜΚ είναι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ αμυντική βιομηχανία στην Ελλάδα που ειδικεύεται στην κατασκευή στολών ΡΒΧΠ που με επιτυχία έχει παράξει στο παρελθόν καθώς και όλα τα προαναφερθέντα προϊόντα και πλήθος άλλων.


viotianews

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο