Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ:ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΟΦΕΙΛΩΝ ΣΤΗ ΔΕΗ

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΟΦΕΙΛΩΝ ΣΤΗ ΔΕΗ

Την κραυγή απόγνωσης χιλιάδων πολύτεκνων οικογενειών, που εξαιτίας των επιλογών της μνημονιακής τρικομματικής συγκυβέρνησης, βιώνουν, παρά το ειδικό τιμολόγιο που έχει θεσπίσει με νόμο η Πολιτεία, την απόλυτη ενεργειακή φτώχεια, μεταφέρει με Ερώτησή του προς τους Υπουργούς Δικτύων Κωστή Χατζηδάκη, Ενέργειας Ευάγγελο Λιβιεράτο και Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

Σε επιστολή της η Πολυτεκνική Παρέμβαση Πατρών και Περιχώρων, προς τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ Α.Ε. κ. Αρθούρο Ζερβό, τονίζει πώς «η ΔΕΗ, παρόλο που δηλώνει με το δελτίο Τύπου της, την κατανόησή της για τις συνεχιζόμενες οικονομικές δυσκολίες και προχωρά στην περαιτέρω ελάφρυνση των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων, προσφέροντας ευνοϊκότερους όρους διακανονισμών έως 40 άτοκων δόσεων, εξαιρεί τους πολύτεκνους !»

Όπως επισημαίνει η ένωση των πολυτέκνων, «η Επιχείρηση για άλλη μια φορά, μετά την αύξηση στην τιμή της KW κατά 16,48% που επιβλήθηκε από αρχές του 2013 στο τιμολόγιο Πολυτέκνων (Γτ) παρά την αντίθετη δέσμευση, συνεχίζει να μην δείχνει την ανάλογη Κοινωνική Ευαισθησία σήμερα που οι πολίτες δοκιμάζονται».

«Παρόλο που κατά καιρούς δημοσιοποιούνται ή αποστέλλονται ανάλογα αιτήματα διακανονισμών στο γραφείο σας, από οικογένειες που βρέθηκαν στο σκοτάδι, δυστυχώς, καμία παρέμβαση δεν υπήρξε για τις πολύτεκνες οικογένειες στην νέα διαδικασία διακανονισμών», υπογραμμίζει η Πολυτεκνική Παρέμβαση και ελπίζει πώς «η συγκεκριμένη πολιτική, αποτελεί Υπηρεσιακή παράλειψη της Ιεραρχίας της επιχείρησης και όχι πολιτική εξόντωσης και εξαθλίωσης της πολύτεκνης οικογένειας που σήμερα δοκιμάζεται».

«Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε προκειμένου να συμπεριληφθούν στο ευνοϊκότερο καθεστώς διακανονισμών έως 40 άτοκων δόσεων οι πελάτες με τιμολόγιο Πολυτέκνων (Γτ), όπως ήδη έχετε πράξει και εφαρμόζετε με τους χρήστες Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (ΚΟΤ);» ερωτά τους αρμόδιους Υπουργούς ο Τέρενς Κουίκ και ζητά την έκδοση των προβλεπόμενων αντίστοιχων Υπουργικών Αποφάσεων, για την εφαρμογή του νόμου σχετικά με τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και τους πολίτες που βρίσκονται σε καθεστώς ενεργειακής πενίας.

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης.


ΤΕΡΕΝΣ - ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΙΚ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:

ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΛΙΒΙΕΡΑΤΟ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΙΩΑΝΝΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ

ΘΕΜΑ: ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΠΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ ΓΙΑ  ΤΗΝ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΔΕΗ

κ.κ. Υπουργοί,

Με ιδιαίτερη λύπη και οργή αναγκάζομαι να μεταφέρω σε εσάς την κραυγή απόγνωσης χιλιάδων πολύτεκνων οικογενειών, που εξαιτίας των επιλογών της μνημονιακής τρικομματικής συγκυβέρνησης την οποία εσείς υπηρετείτε, βιώνουν, παρά το ειδικό τιμολόγιο που έχει θεσπίσει με νόμο η Πολιτεία, την απόλυτη ενεργειακή φτώχεια.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Πολυτεκνική Παρέμβαση Πατρών και Περιχώρων, που με επιστολή της προς τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ Α.Ε. κ. Αρθούρο Ζερβό, εκφράζει την έντονη δυσφορία της για την εξαίρεση των οικογενειών που έχουν πολυτεκνικό Τιμολόγιο (Γτ).

Στην ανακοίνωσή της, η Πολυτεκνική Παρέμβαση, αναφέρει επί λέξει τα εξής:

«ΠΡΟΣ: κ. ZEΡΒΟ Αρθούρο
                         
Πρόεδρο & Δ/ντα Σύμβουλο της Δ.Ε.Η. Α.Ε.
   
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

- ΑΣΠΕ μέσω Οργάνωσης Πάτρας,
                                                   
- ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΤΡΩΝ & ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ
         
-Μ.Μ.Ε. (ΕΝΤΥΠΑ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ)


ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Με αφορμή του νέου προγράμματος διακανονισμών που εξαγγέλθηκε και εφαρμόζεται από τον Απρίλιο, θα θέλαμε να εκφράσουμε με την παρούσα επιστολή μας, την έντονη δυσφορία και διαμαρτυρία για την εξαίρεση των οικογενειών που έχουν πολυτεκνικό Τιμολόγιο (Γτ).

Σε μια εποχή που για την Ελληνική Οικογένεια το Μνημόνιο έχει σοβαρές οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις, με αποτέλεσμα την αδυναμία κάλυψης των καθημερινών αναγκών. Οι Πολύτεκνες Οικογένειες έχουν περισσότερες πιθανότητες να βρεθούν σε καθεστώς απόλυτης Φτώχειας. Γιατί την «Ενεργειακή Φτώχεια» την βιώνουν, παρά το ειδικό τιμολόγιο που έχει θεσπίσει με νόμο η Πολιτεία.  

Διαπιστώνουμε όμως ότι η ΔΕΗ, παρόλο που δηλώνει με το δελτίο Τύπου της 17/4/2013, την κατανόησή της για τις συνεχιζόμενες οικονομικές δυσκολίες και προχωρά στην περαιτέρω ελάφρυνση των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων, προσφέροντας ευνοϊκότερους όρους διακανονισμών έως 40 άτοκων δόσεων, εξαιρεί τους πολύτεκνους !

Η Επιχείρηση για άλλη μια φορά, μετά την αύξηση στην τιμή της KW κατά 16,48% που επιβλήθηκε από αρχές του 2013 στο τιμολόγιο Πολυτέκνων (Γτ) παρά την αντίθετη δέσμευση, συνεχίζει να μην δείχνει την ανάλογη Κοινωνική Ευαισθησία σήμερα που οι πολίτες δοκιμάζονται.

Παρόλο που καθημερινά διαδραματίζονται ανθρώπινα δράματα στα γκισέ και τα γραφεία της επιχείρησης, από οικογένειες που αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους σ’ αυτή.

Παρόλο που κατά καιρούς δημοσιοποιούνται ή αποστέλλονται ανάλογα αιτήματα διακανονισμών στο γραφείο σας, από πολύτεκνες οικογένειες που βρέθηκαν στο σκοτάδι, δυστυχώς, καμία παρέμβαση δεν υπήρξε για τις πολύτεκνες οικογένειες στην νέα διαδικασία διακανονισμών.

Θέλουμε να πιστεύουμε και ελπίζουμε, να αποτελεί Υπηρεσιακή παράλειψη της Ιεραρχίας της επιχείρησης και όχι πολιτική εξόντωσης και εξαθλίωσης της Πολύτεκνης οικογένειας που σήμερα δοκιμάζεται.  
Κατανοούμε ότι δεν δεσμεύστε αλλά αποτελεί πρωτοβουλία και απόφαση του Δ.Σ. της ΔΕΗ η διαδικασία των διακανονισμών. Άλλωστε οι Κυβερνήσεις εδώ και δύο χρόνια δεν έχουν προχωρήσει στην έκδοση των προβλεπόμενων αντίστοιχων Υπουργικών αποφάσεων, για την εφαρμογή του Ν. 4001/2011 σχετικά με τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και τους πολίτες που βρίσκονται σε καθεστώς «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΠΕΝΙΑΣ».

Αυτό όμως δεν σας εμποδίζει και δεν σας απαγορεύει, να συμπεριλάβετε στο ευνοϊκότερο καθεστώς διακανονισμών τους πελάτες με τιμολόγιο Πολυτέκνων (Γτ), όπως είδη έχετε πράξει και εφαρμόζετε με τους χρήστες Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (ΚΟΤ).

Ελπίζουμε να κάνετε αποδεκτό το αίτημά μας, να εντάξετε και τους πολύτεκνους στο καθεστώς διακανονισμών έως 40 δόσεις, δίνοντας τη δυνατότητα και στους πολύτεκνους να αποπληρώσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους, χωρίς τον κίνδυνο διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος και την διατάραξη της διαβίωσή τους.    

Με εκτίμηση,

Οι υπογράφοντες μέλη της ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΠΑΤΡΩΝ & ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ

Αβραμόπουλος Βασίλειος                      
Μαστρογιαννόπουλος Γεώργιος                                                  
Λεχουρίτης Αντώνιος                            
Ηλιόπουλος Χρήστος
Κανελλόπουλος Θεόδωρος                    
Μπαϊρακτάρη Τούλα
Σταθοπούλου Ελένη                              
Θεοδωρακόπουλος Λάμπρος
Αλεξόπουλος Ανδρέας                          
Ζαχαρόπουλος Νικόλαος
Γκόβας Ανδρέας»

Κατόπιν τούτων, ερωτάσθε κ.κ. Υπουργοί:

1.Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε προκειμένου να συμπεριληφθούν στο ευνοϊκότερο καθεστώς διακανονισμών έως 40 άτοκων δόσεων οι πελάτες με τιμολόγιο Πολυτέκνων (Γτ), όπως ήδη έχετε πράξει και εφαρμόζετε με τους χρήστες Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (ΚΟΤ);

2.Θα προχωρήσετε στην έκδοση των προβλεπόμενων αντίστοιχων Υπουργικών Αποφάσεων, για την εφαρμογή του Ν.4001/2011 σχετικά με τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και τους πολίτες που βρίσκονται σε καθεστώς ενεργειακής πενίας;

3.Σε περίπτωση που δεν λάβετε τα προσήκοντα μέτρα, κατανοείτε ότι:

α.Δίνετε τη χαριστική βολή σε χιλιάδες οικογένειες πολυτέκνων που αδυνατώντας να αποπληρώσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους, κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς ρεύμα;

β.Καταστρατηγείτε το άρθρο 21 του Συντάγματος που σαφώς ορίζει ότι «η οικογένεια, ως θεμέλιο συντήρησης και προαγωγής του Έθνους, καθώς και ο γάμος, η μητρότητα και η παιδική ηλικία τελούν υπό την προστασία του Κράτους;»



Ο Ερωτών Βουλευτής



Τέρενς-Νικόλαος Κουίκ
 




Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο