Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Κόλαφος για τρόικα και κυβέρνηση η έκθεση του ΟΟΣΑ

-Ανατρέπει τις προβλέψεις  Στουρνάρα.  Δίνει αρνητικούς ρυθμούς ανάπτυξης και το 2014 και ανεργία 28.4% -Δεν βγαίνει το πρόγραμμα, θα χρειαστεί νέα χρηματοδότηση μαζί με ένα νέο γενναίο κούρεμα -Βολές κατά της πολιτικής του Βερολίνου

Διαλύει το τεχνητό κλίμα αισιοδοξίας η έκθεση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης που δόθηκε στη δημοσιότητα πριν από λίγες ώρες.
Οι εμπειρογνώμονες και οι αναλυτές του οργανισμού θεωρούν ότι το πρόγραμμα για την Ελλάδα θα χρειαστεί περαιτέρω χρηματοδότηση και αποδομούν τις εκτιμήσεις Στουρνάρα ότι το 2014 θα έρθει η ανάπτυξη στη χώρα.
Για το 2014, ο ΟΟΣΑ προβλέπει και πάλι ύφεση και αρνητικούς ρυθμούς ανάπτυξης, αύξηση της ανεργίας στο 28.4% και αύξηση του χρέους πάνω από το 180% του ΑΕΠ.
Είναι ξεκάθαρο ότι ο ΟΟΣΑ επιρρίπτει τις ευθύνες στην πολιτική που ακολουθείται στην ευρωζώνη και έχει επιβληθεί από τη Γερμανία.
Συστήνει μείωση των επιτοκίων στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και ευρωομόλογα, που ισοδυναμούν με τύπωμα χρήματος, για να υπάρξει εγγύηση του δημόσιου χρέους ορισμένων χωρών της ευρωζώνης.
Φυσικά, το Βερολίνο ούτε που θέλει να ακούει για όλα αυτά αλλά είναι σαφές ότι έχει περιέλθει πλέον σε δύσκολη θέση.
Η Γερμανία είναι απομονωμένη, ως προς τον τρόπο που διαχειρίζεται την κρίση χρέους στην ευρωζώνη, και έχει δεχθεί έντονες επικρίσεις τόσο από τις ΗΠΑ όσο και από την Ρωσία και την Κίνα που έχουν εμπορικές σχέσεις με χώρες της ευρωζώνης.
Παράλληλα η πολιτική αυτή δημιουργεί ένα διαρκώς ογκούμενο αντιευρωπαϊκό κλίμα στις χώρες του Νότου που απειλεί την ίδια τη βιωσιμότητα και τη συνέχεια της ευρωπαϊκής ιδέας αλλά και αυτήν ακόμα την ύπαρξη της Ε.Ε.
Σε εμφανή αμηχανία είναι και η κυβέρνηση μετά τη δημοσιοποίηση της έκθεσης του ΟΟΣΑ, αφού υφίσταται πλήγμα το κλίμα αισιοδοξίας που θέλησε να περάσει.
Περαιτέρω χρηματοδότηση του προγράμματος από την τρόικα, αν δεν βγει το πρόγραμμα, θα σημάνει νέα μέτρα και νέες περικοπές, τη στιγμή μάλιστα που η συνοχή και οι αντοχές της τρικομματικής κυβέρνησης δοκιμάζονται με ήσσονος σημασίας θέματα, όπως το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.

Newsbomb.gr

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο