Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

BBC: Μπορεί η Ελλάδα να σταματήσει τη διαρροή των "μυαλών" της;

Αφιέρωμα στους νέους της Ελλάδας που αναζητούν την τύχη τους στο εξωτερικό πραγματοποίησε το βρετανικό δίκτυο BBC

Ρεπορτάζ για τη γενιά της κρίσης στην Ελλάδα πραγματοποίησε το BBC, με τον ανταποκριτή του στην Αθήνα Mark Lowen να συναντά μαθητές και να συνομιλεί μαζί τους για τις δυσκολίες που καλούνται να αντιμετωπίσουν.
Με τίτλο "Μπορεί η Ελλάδα να σταματήσει τη διαρροή των "μυαλών" της", το βρετανικό δίκτυο αναφέρεται στους νέους που αναζητούν ένα καλύτερο αύριο στο εξωτερικό.
Σχολιάζοντας πως η χειρότερη φάση της κρίσης έχει τελειώσει και η ανάκαμψη διαφαίνεται στον ορίζοντα, ο δημοσιογράφος επισημαίνει πως η Ελλάδα διατηρεί ακόμα το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας στην Ευρωζώνη.
"Το πώς θα διατηρήσουν την αισιοδοξία τους, είναι η πιο δύσκολη εξίσωση που καλούνται να λύσουν", τονίζει ο ανταποκριτής του BBC στην Αθήνα.
Μαθήτρια που μιλά στην κάμερα του βρετανικού δικτύου αναφέρεται στο υψηλό ποσοστό ανεργίας, τους χαμηλούς μισθούς και την έλλειψη ευκαιριών, επισημαίνοντας πως η διέξοδος είναι η φυγή στο εξωτερικό.
Οι επιπτώσεις για τους νέους κάτω των 25 ετών είναι, όπως υπογραμμίζεται στο δημοσίευμα, ιδιαίτερα σοβαρές.
"Πολλοί από αυτούς επιλέγουν να αναζητήσουν καλύτερες ευκαιρίες στο εξωτερικό, με έναν μικρότερο αριθμό να εντοπίζουν ευκαιρίες για να δημιουργήσουν την αλλαγή στο σπίτι", επισημαίνει.
Άλλος μαθητής επισημαίνει ότι θα είναι πολύ δύσκολο να βρει δουλειά στην Ελλάδα, τονίζοντας ωστόσο ότι θα προσπαθήσει σκληρά. Αστειευόμενος αναφέρει ότι και με τη βοήθεια του Θεού θα βρει κάποια δουλειά.
Πριν από τρία και το πρώτο πακέτο διάσωσης, ο δημοσιογράφος επισημαίνει ότι το ποσοστό ανεργίας βρισκόταν στο 11,8% και τώρα έχει φτάσει στο 27%, επισημαίνοντας πως τα αντίστοιχα ποσοστά για τους νέους από 16 έως 25 ετών είναι 31,2% και πλέον 64,2%.
Μία ακόμα νέα κοπέλα, μιλώντας στην κάμερα του BBC, σημειώνει πως δεν θέλει να εγκαταλείψει την οικογένειά της και να φύγει στο εξωτερικό.
"Θα είναι δύσκολο τα πρώτα χρόνια να έχω φίλους στο εξωτερικό. Ωστόσο δεν έχω άλλη επιλογή", υπογραμμίζει η Χριστίνα Ζαχάγου, με τον δημοσιογράφο να ρωτά αν είναι διατεθειμένη να τα θυσιάσει όλα και τη Χριστίνα να απαντά ναι.

Youth brain από stefanelonikitelo

“News247”

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο