Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

Αμοιρίδης: «Μαρία μου, οι 300 του Λεωνίδα ήταν όντως 300;»

Ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΔΗΜΑΡ άρχισε να κάνει πλάκα στη βουλευτή Α' Πειραιώς ύστερα από τις δηλώσεις περί «εθνικών μύθων», τις ευθύνες των Ποντίων για τη Γενοκτονία τους και το χορό του Ζαλόγγου
Στο ψιλό έχουν πάρει οι περισσότερες βουλευτές την ιστορικό με τις ιδόρρυθμες και δογματικές εικασίες της, την κ. Μαρία Ρεπούση ύστερα από τις απερίγραπτες δηλώσεις που έκανε αυτήν την εβδομάδα.
Το κερασάκι στην... τούρτα; Μα φυσικά η δήλωσή της για τον χορό του Ζαλόγγου!
«Μέσα στην ιστορία και την διαδρομή κάθε λαός που χειρίζεται την ιστορία του και για συγκεκριμένους λόγους δημιουργεί διάφορους εθνικούς μύθους, οι οποίοι χρειάζονται για εθνικοπατριωτικούς λόγους» είπε χαρακτηριστικά η Μαρία και εκτόξευσε την οργή των Ελλήνων στο κόκκινο!
Μάλλον τυχαία δεν πρέπει να θεωρηθεί η κουβεντούλα που είχε με τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΔΗΜΑΡ κ. Γιάννη Αμοιρίδη στην Βουλή. Σύμφωνα με δημοσίευμα εφημερίδας, αφού την πλησίασε της είπε: «Δεν μου λες, Μαρία μου, οι 300 του Λεωνίδα ήταν όντως 300 ή ήταν 30.000 και μας κοροϊδεύουν;». Η Ρεπούση τον κοίταξε έκπληκτη και του απάντησε: «Όχι, Γιάννη, ήταν 300. Ήταν και άλλοι αλλά έφυγαν και έμειναν οι 300». Ο κ. Αμοιρίδης όμως επέμενε: «Σίγουρα ήταν 300 ακριβώς ή 301 ή 302;»...
Η Ρεπούση πλέον έχει στοχοποιηθεί και από τους ίδιους τους συναδέλφους της.
Χαρακτηριστικές ήταν όμως και οι δηλώσεις, για τον περιβόητο «συνωστισμό» της Σμύρνης και το βιβλίο-ντροπή, σε ραδιοφωνικό σταθμό.
«Υπήρξε μεγάλη εκμετάλλευση. Ακόμα φέρνουν στην επιφάνεια βιβλίο που έγραψα και η λέξη συνωστίζονται διορθώθηκε αμέσως. Ήταν ένα πάρα πολύ καλό σχολικό βιβλίο, είχε μια ατυχή έκφραση, διορθώθηκε αμέσως. Δεν υπήρχε η λέξη "συνωστισμός" υπήρχε το ρήμα στην περιγραφή μιας αθρόας προσέλευσης. Εμείς αμέσως είπαμε τελικά πως δεν είναι σωστή η λέξη συνωστισμός επειδή προσβάλλει τις μνήμες ανθρώπων. Δεν θέλαμε να πούμε ότι στη Σμύρνη έγινε "συνωστισμός".
Η λέξη άλλαξε και μπήκε μία άλλη λέξη για να περιγραφτεί καλύτερα η αθρόα προσέλευση των Ελλήνων στο λιμάνι της Σμύρνης την ώρα που προσπαθούσαν να σωθούν. Εξ' αρχής υπήρχε μόνο το ρήμα. Δεν υπήρξε ηθελημένη προσπάθεια αλλαγής και προσβολής της μνήμης. Στο σημερινό βιβλίο δεν υπάρχει η λέξη αυτή».
Η πορεία της κ. Ρεπούση μαρτυρά πως μάλλον πρέπει να μελετήσει περισσότερα ιστορικά βιβλία ώστε επιτέλους να ανακαλύψει την αλήθεια για την ιστορία της πατρίδας και του λαού, τον οποίο υποτίθεται πως εκπροσωπεί στο Κοινοβούλιο.




Newsbomb.gr

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο