Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Επιστολή προς τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ για τις ζημιές σε δενδρώδεις καλλιέργειες στη Φθιώτιδα

Επιστολή προς τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ,  η οποία κοινοποιείται και στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων απέστειλε ο Αντιπεριφερειάρχης Στ. Ελλάδας, Δημήτρης Βουρδάνος.
Στην επιστολή αναφέρεται ότι η ανεμοθύελλα που επικράτησε από 23-26/5/2013 στην Π.Ε. Φθιώτιδας επέφερε μεγάλες ζημιές σε δενδρώδεις καλλιέργειες.
Ιδιαίτερα, καταγράφηκαν πολύ σοβαρές ζημιές από τους γεωπόνους της Δ/νσης Αγροτ. Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε. Φθιώτιδας στην καλλιέργεια της δαμασκηνιάς με εκτίμηση (καρπόπτωση) σε ποσοστό 40-50% περίπου  και σε αριθμό δέντρων 11.500, καθώς επίσης σε καλλιέργειες φυστικιάς σε ποσοστό 20-25% και ακτινιδίων σε ποσοστό 20-30% κ.λ.π..
O Αντιπεριφερειάρχης κατανοώντας τη δυσχερή θέση στην οποία έχουν περιέλθει οι καλλιεργητές από τις προκληθείσες ζημιές, ζητά με την επιστολή του από τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ την άμεση καταγραφή και εκτίμηση των ζημιών αλλά και την έγκαιρη καταβολή των οικονομικών ενισχύσεων, λαμβάνοντας υπόψη και το γεγονός της περιόδου κρίσης που διανύει η χώρα μας και κατ’ επέκταση σε όσους δραστηριοποιούνται στον πρωτογενή τομέα.


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο