Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΠΑΡΤΗΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΣΤΕΦΑΝΙ Ο ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΠΑΡΤΗΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕ
ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΣΤΕΦΑΝΙ ΣΤΑ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΕΙΑ
Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ

«ΘΕΩΡΩ ΕΞΩ ΑΠΟΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΣΜΟΥ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ-ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ. ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΑΓΝΟΕΙ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ Η ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ ΤΩΝ ΕΝ ΤΩ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΩ ΚΟΜΜΑΤΩΝ»

Απαγορεύθηκε στο Βουλευτή Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, ο οποίος εκπροσώπησε το Κίνημα στα «Παλαιολόγεια 2013», να καταθέσει στεφάνι στο άγαλμα του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, του τελευταίου Αυτοκράτορα της Βασιλεύουσας.

Ο Τέρενς Κουίκ παρέστη στις εκδηλώσεις στο Μυστρά, όπου έγινε Θεία Λειτουργία και Μνημόσυνο για τον Κωνσταντίνο Παλαιολόγο, στο Ναό του Αγίου Δημητρίου, εκεί όπου το σύμβολο της Βασιλεύουσας και του Βυζαντίου εστέφθη αυτοκράτορας.

Στη συνέχεια, στο άγαλμα του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, στεφάνι κατέθεσαν μόνο οι άλλοι δύο παριστάμενοι Βουλευτές. Ο Αθανάσιος Δαβάκης της ΝΔ εκ μέρους της κυβέρνησης και η Βουλευτής Φεβρωνία Πατριανάκου της ΝΔ εκ μέρους της Βουλής.

Στον τρίτο Βουλευτή Τέρενς Κουίκ απαγορεύθηκε να καταθέσει στεφάνι επειδή, όπως του είπε ο Δήμαρχος Σταύρος Αργειτάκος, είναι πάγια η απόφαση να μην καταθέτουν στεφάνια τα κόμματα!!!

Μετά το τέλος των εκδηλώσεων και πριν τη δεξίωση που ακολουθούσε, ο Τέρενς Κουίκ, παρουσία του Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιο και των παρισταμένων άλλων δύο Βουλευτών, έκανε την εξής δήλωση διαμαρτυρίας στο Δήμαρχο της πόλης:

«Σε ένδειξη διαμαρτυρίας δεν θα έλθω στη δεξίωση. Είναι απαράδεκτο να μην μου επιτραπεί να καταθέσω στεφάνι όχι μόνο ως εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, αλλά ούτε καν ως Βουλευτής Επικρατείας.

Οι δικαιολογίες σας ότι έτσι γίνεται τα τελευταία χρόνια, δεν με αφορούν. Είμαι ένας Βουλευτής Επικρατείας, ένας Έλληνας πολίτης που ήρθα εδώ για να γονατίσω μπροστά στον Κωνσταντίνο Παλαιολόγο.

Το θεωρώ προσβολή για τον Κοινοβουλευτισμό, για το Κίνημά μου και προσωπικά για μένα, με μια δημοσιογραφική διαδρομή, όπου αυτά τα σύμβολα της πατρίδας τα είχα και τα έχω βαθιά μέσα στην καρδιά μου».

Αργότερα, ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ μιλώντας σε ΜΜΕ είπε:

«Ο Δήμαρχος Σταύρος Αργειτάκος προφανώς αγνοεί ποιο είναι το Πολίτευμα της χώρας μας, στο οποίο προβλέπεται η λειτουργία των κομμάτων. Άρα και η  εκπροσώπησή τους σε όλες τις τοπικές και εθνικές εκδηλώσεις όπου παρίστανται».


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο