Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Σπείρα απατεώνων πουλούσε... μαϊμού ανεμογεννήτριες.(video)

Εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας εξαπατούσαν συστηματικά πολίτες, εκμεταλλευόμενα το ενδιαφέρον τους για επενδύσεις σε εναλλακτικές πηγές ενέργειας εξάρθρωσαν οι αστυνομικοί του τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς.

Τα μέλη της οργάνωσης είχαν ιδρύσει εταιρείες, μέσω των οποίων, προσέγγιζαν τα υποψήφια θύματά τους και τα έπειθαν να καταβάλλουν μεγάλα χρηματικά ποσά, προκειμένου, όπως ισχυρίζονταν, να καταθέτουν αιτήματά τους προς την Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. για εγκατάσταση ανεμογεννητριών

Συνελήφθησαν για την υπόθεση αυτή στη Λιβαδειά δύο μέλη της σπείρας, εκ των οποίων και ο φερόμενος ως «εγκέφαλός» της, ενώ ταυτοποιήθηκαν ακόμη δύο μέλη της

Εξιχνιάσθηκαν έξι περιπτώσεις απάτης και δύο απόπειρες, ενώ τα χρήματα που αποκόμισαν ανέρχονται στις 89.250 ευρώ.


Απατεώνες πουλούσαν μαϊμού ανεμογεννήτριες από LAMIASTARGR

Διαβάστε την επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας:

Εξαρθρώθηκε, μετά από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας εξαπατούσαν συστηματικά πολίτες από διάφορες περιοχές της Επικράτειας, εκμεταλλευόμενα το ενδιαφέρον τους για επενδύσεις σε εναλλακτικές πηγές ενέργειας (Αιολική).

Συνελήφθησαν, προχθές (28-05-2013) το μεσημέρι στη Λιβαδειά, δύο (2) ημεδαποί, μέλη της σπείρας, ηλικίας 41 ετών ο φερόμενος ως «εγκέφαλός» της και 22 ετών αντίστοιχα, ενώ στο πλαίσιο της έρευνας ταυτοποιήθηκαν ακόμη δύο μέλη της και συγκεκριμένα δύο ημεδαποί, ηλικίας 43 και 42 ετών.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, με τις κατηγορίες της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, απάτης κατ' επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατά συναυτουργία και απόπειρας απάτης.

Αναλυτικότερα, προχθές περίπου στις 12:00΄ το μεσημέρι, οι αστυνομικοί, αξιοποιώντας κατάλληλα πληροφορίες σχετικά με την δράση της σπείρας, εντόπισαν τον 41χρονο και τον 22χρονο στη πόλη της Λιβαδειάς και τους προσήγαγαν στο Τμήμα Ασφαλείας της περιοχής.

Στο πλαίσιο της ενδελεχούς αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι οι δύο ανωτέρω δράστες, μαζί με τα δύο ακόμη μέλη που ταυτοποιήθηκαν και άγνωστο αριθμό συνεργών τους, είχαν συστήσει τουλάχιστον από τις αρχές του 2012, εγκληματική οργάνωση με διαρκή και δομημένη δράση, καθώς και διακριτούς ρόλους, με σκοπό την συστηματική εξαπάτηση ανυποψίαστων πολιτών, εκμεταλλευόμενοι το ενδιαφέρον τους για συμμετοχή σε επενδυτικά προγράμματα παραγωγής Αιολικής ενέργειας.

Για την επίτευξη της εγκληματική στους δραστηριότητας, είχαν προβεί στην ίδρυση δύο εταιρειών με έδρα τους την Αττική, νόμιμοι εκπρόσωποι των οποίων φέρονται ο 22χρονος και ο 42χρονος.

Τα μέλη της σπείρας προσέγγιζαν τα υποψήφια θύματά τους και καταρτίζοντας ιδιωτικά συμφωνητικά με στοιχεία των παθόντων αλλά και συγγενών τους, τα οποία υπέγραφαν ο 41χρονος με την ιδιότητα του εγγυητή και ο 22χρονος ως νόμιμος εκπρόσωπος της μίας εκ των δύο εταιρειών, ισχυρίζονταν στην συνέχεια ότι κατέθεταν αιτήματα προς την Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. Αττικής για την εγκατάσταση και σύνδεση ανεμογεννητριών.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι τα μέλη της σπείρας, προκειμένου να πείσουν τους παθόντες για την «φερεγγυότητα» της όλης διαδικασίας, τους γνωστοποιούσαν ψευδείς αριθμούς πρωτοκόλλων παραλαβής αιτημάτων από την Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. και τους παρέδιδαν αντίγραφα συμβολαίων μίσθωσης για εκτάσεις στο νησί της Άνδρου και στην περιοχή της Άρτας, η γνησιότητα των οποίων ερευνάται, για την εγκατάσταση των ανωτέρω ανεμογεννητριών.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, εξιχνιάσθηκαν, μέχρι τώρα, έξι (6) περιπτώσεις απάτης σε βάρος πολιτών στις περιοχές της Λιβαδειάς Βοιωτίας, Αυλίδας Ευβοίας, Καλαμάτας Μεσσηνίας και Αττικής, όπου τα μέλη της σπείρας εμφανίζοντας ψευδή γεγονότα ως αληθινά, κατάφεραν να αποσπάσουν από τα θύματά τους συνολικά το χρηματικό ποσό των (89.250) ευρώ, για την υποτιθέμενη διεκπεραίωση των υποθέσεών τους.

Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκε μεγάλος αριθμός σφραγίδων, μπλοκ επιταγών, βιβλιάριων καταθέσεων, υπεύθυνων δηλώσεων, αιτήσεων σύνδεσης σταθμών ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και άλλων εγγράφων που τα μέλη της οργάνωσης χρησιμοποιούσαν για την διευκόλυνση της παράνομης δραστηριότητάς τους.

Σημειώνεται ότι σε βάρος του 41χρονου έχει σχηματισθεί και κατά το παρελθόν δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για παρόμοια αδικήματα και του έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι.

Η έρευνα συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, προκειμένου να διευκρινιστεί όλο το εύρος της παράνομης δραστηριότητάς της εγκληματικής οργάνωσης.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες (29-05-2013) στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς και παραπέφθηκαν για να απολογηθούν αύριο (31-05-2013), ενώπιον του κ. Ανακριτή Λιβαδειάς.

 Αργύρης Μπλόντζος

 lamiastar.gr.


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο