Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ: ΦΕΡΝΕΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟΝ ΣΧΕΔΙΑΖΟΜΕΝΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 620.000 ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΡΙΠΛΑΣΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΟΓΑ.

ΕΡΩΤΗΣΗ


Για τους Υπουργούς
1. Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
2. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων


ΘΕΜΑ: Νέα μεγάλη επιβάρυνση των αγροτών με τριπλασιασμό ασφαλιστικών εισφορών ΟΓΑ.

Το κυβερνητικό σχέδιο για την απότομη, σημαντική και εξωπραγματική αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών των αγροτών με τριπλασιασμό τους !!, από 7% στο 20%, έχει θορυβήσει τους αγρότες, αφού μάλιστα έρχεται σε συνέχεια πολλών επιβαρύνσεων τους, που έχουν αποφασιστεί ή πρόκειται να αποφασιστούν στο άμεσο μέλλον και αφορούν κυρίως τη φορολογία (άμεση και έμμεση), όπως φορολογία εισοδήματος, ΦΠΑ, πετρελαίου, ΔΕΗ κλπ.

Το σχέδιο που πλήττει καθοριστικά 620.000 ασφαλισμένους αγρότες συνδέεται και με την αλλαγή ασφαλιστικού φορέα, που αφορά πλέον την κάλυψη 1.300.000 συνταξιούχων και ασφαλισμένων αγροτών στον ΟΓΑ.
Όλες αυτές οι σκληρές κυβερνητικές αποφάσεις πλήττουν τη βιωσιμότητα του πρωτογενούς τομέα, που αντιμετωπίζει ήδη αυξημένη φορολογία, αυξημένο κόστος παραγωγής, καθυστερήσεις πληρωμών επιδοτήσεων, ενισχύσεων και αποζημιώσεων, επιστροφής ΕΦΚ πετρελαίου, έλλειψη ρευστότητας, ενώ ταυτόχρονα εκμηδενίζεται και η ανταγωνιστικότητά του, αφού εισάγονται ήδη φθηνότερα αγροτικά προϊόντα από γειτονικές χώρες, όπου το κόστος παραγωγής είναι πολύ μικρότερο. Ενώ έχει σημειωθεί ραγδαία μείωση της αξίας των χωραφιών και των εγκαταστάσεων τους που δεν μπορούν να εκποιηθούν.
Σημαντικό θέμα προκύπτει και λόγω της απότομης επιβολής των πιο πάνω δυσβάστακτων μέτρων που αποτρέπουν οποιαδήποτε δυνατότητα προγραμματισμού, ενώ είναι άδικη και η σπίλωση που αντιμετωπίζουν λόγω στημένων, παραπλανητικών «πληροφοριών» ότι δεν συμμετέχουν στα φορολογικά βάρη, ενώ είναι γνωστή η μεγάλη φορολογική επιβάρυνση που τους έχει επιβληθεί τουλάχιστον τον τελευταίο χρόνο.
Όλα αυτά οδηγούν σε συρρίκνωση του αγροτικού τομέα και σε βέβαιη αύξηση της ανεργίας με καταστροφικές συνέπειες. Το πρόβλημα είναι τελικά εθνικό. Κατόπιν αυτών,
  
ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί


Πώς θα αποτραπεί ή θα μειωθεί, όσο είναι καιρός, η μεγάλη επιβάρυνση των αγροτών με τον τριπλασιασμό των ασφαλιστικών εισφορών τους, που μάλιστα είναι αβέβαιο αν θα μπορέσουν κάποτε να εισπραχθούν;


                                                                                      Ο ερωτών Βουλευτής


ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο