Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

'' ΜΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ ''‏

Με απόλυτη μυστικότητα και αδιαφάνεια, ερήμην και εν αγνοία, όχι μόνο των πολιτών της Ευρώπης αλλά και αυτών τούτων των κυβερνήσεων και των κοινοβουλίων τους, συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις και οι εμπορικές συνομιλίες Η.Π.Α - Ε.Ε, με αντικείμενο την Τ.Τ.Ι.Ρ. Την συμφωνία δηλ. για τη Διατλαντική Εταιρική Σχέση Εμπορίου και Επενδύσεων μεταξύ Η.Π.Α και Ε.Ε, που θα ανατρέψει εκ βάθρων όσα μέχρι τώρα έχουμε κατακτήσει ή μας απομένουν ως δικαιώματα και στοιχειώδεις δημοκρατικοί θεσμοί.  
  Ως και η καθημερινότητα 800.000.000 Ευρωπαίων πολιτών θα υποστεί ένα ανεπανόρθωτο σοκ, αφού η συμφωνία θα επηρεάσει και θα καθορίσει όλους σχεδόν τους τομείς της δημόσιας αλλά και της προσωπικής μας ζωής. Ήτοι το τραπέζι, τη διατροφή μας, τις προδιαγραφές της παραγωγής, το περιβάλλον, την κοινωνική πρόνοια, την «ταυτότητα» των προϊόντων μας, τις εργασιακές σχέσεις, την υγεία την παιδεία, τη δικαιοσύνη, τον πολιτισμό.          
 Όλα τα ανωτέρω θα τελούν υπό την ουσιαστική εξουσία των μεγάλων πολυεθνικών που θα αποκτήσουν προνόμια και ελευθερία κινήσεων αποικιακού χαρακτήρα. Το τέλος της όποιας εθνικής ανεξαρτησίας και της δημοκρατίας θα είναι και τυπικά γεγονός.  
  Και όλ' αυτά ''για το καλό μας'', όπως υποστηρίζουν οι υπέρμαχοι της συμφωνίας, που δεν είναι άλλοι από τα νεοφιλελεύθερα ''ζόμπι'' και από τους θιασώτες και εκφραστές του πιο αρπαχτικού και αδηφάγου καπιταλισμού, στο όνομα της ελευθερίας του εμπορίου, του ανταγωνισμού, της ανάπτυξης και των καταναλωτικών δήθεν επιλογών.  
 Παρά τη μυστικοπάθεια στις συνομιλίες, και με βάση τις ως τώρα διαρροές, οι ευρωπαϊκές κοινωνίες και οι πολίτες αφυπνίζονται και κινητοποιούνται μέσα από φορείς και συλλογικότητες που αντιτίθενται στον επερχόμενο εφιάλτη. Στη χώρα μας, το τεράστιο αυτό θέμα, μόνο ευκαιριακά και περιθωριακά αναδεικνύεται, αφού κρίση και μνημόνια κυριαρχούν, όχι μόνο στη δημόσια σφαίρα αλλά και στην καθημερινή ζωή.  Σε μια κινητοποίηση, όπου και παραβρέθηκα, το Σάββατο 11/10 στο Σύνταγμα (αρχή της Ερμού) με πρωτοβουλία από 50 φορείς και συλλόγους, συμμετείχαν περίπου 200-250 άτομα ενώ την ίδια στιγμή στη Γερμανία μαζεύτηκε 250.000 κόσμος.                                                                    
     Τα άλλοθι είναι πολλά αλλά οι μελλοντικοί κίνδυνοι τεράστιοι. Τουλάχιστον η Δημόσια Τηλεόραση και η Αριστερά σε όλες τις εκφάνσεις της, οι φορείς και οι συλλογικότητες ευαίσθητων και ενεργών πολιτών και η κυβέρνηση οφείλουν να αναδείξουν το ζήτημα, να πάρουν θέση και να ενισχύσουν τις αντιστάσεις της κοινωνίας των πολιτών, πριν να είναι πολύ αργά. Πριν δηλαδή ο επερχόμενος εφιάλτης μετατραπεί σε εφιαλτική πραγματικότητα.                                                                      
   ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο