Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΘΗΒΑΣ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΘΗΒΑΣ ΣΕ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΗΡΥΞΑΝ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
Οι αγώνες για εργασιακά δικαιώματα, αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις, οι αγώνες για την υπεράσπιση των κοινωνικών αγαθών, κεκτημένων και αναγκών ενάντια στην κερδοσκοπία, είναι το όπλο του λαού ενάντια ενάντια στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές και τους εκβιασμούς οικονομικών και πολιτικών κέντρων εντός και εκτός Ελλάδας.

Για την ουσιαστική επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων, την κατάργηση του εργασιακού μεσαίωνα, των ελαστικών μορφών εργασίας, την επαναφορά του κατωτάτου μισθού στα 751 ευρώ.
Για την διατήρηση του κοινωνικού και αναδιανεμητικού χαρακτήρα της Ασφάλισης, για αξιοπρεπείς συντάξεις, καταπολέμηση της αδήλωτης και ανασφάλιστης εργασίας και της εισφοροδιαφυγής.
Για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, την μείωση της ανεργίας με στοχευμένο Εθνικό και Τοπικό Σχεδιασμό και την αξιοποίηση των Ευρωπαϊκών κονδυλίων με κοινωνική ανταποδοτικότητα. Να δώσουμε έμφαση σε νέες μορφές κοινωνικής συναιτεριστικής οικονομίας.
Για την αναδιανομή του πλούτου προς όφελος του εργαζόμενου λαού, χτυπώντας την διαπλοκή και αυξάνοντας την φορολογία των εχόντων και του κεφαλαίου.
Για την προστασία της «πρώτης κατοικίας» των ευάλωτων πολιτών που θίχτηκαν από την κρίση, από τους πλειστηριασμούς.
Για αναβάθμιση της δημόσια υγείας και παιδείας, υγειονομική κάλυψη όλων των ανασφάλιστων συμπολιτών μας.
Για την ελεύθερη άσκηση των συνδικαλιστικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων των εργαζομένων απέναντι σε κάθε μορφή εργοδοτικής αυθαιρεσίας και τρομοκρατίας.
Καλούμε τα συνδικαλιστικά όργανα να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να οργανώσουν και να προστατέψουν τα δικαιώματα των εργαζομένων στους τόπους δουλειάς τους, απέναντι σε μειώσεις μισθών, σε απλήρωτη εργασία, σε παραβιάσεις των ωραρίων, σε εργοδοτική τρομοκρατία. Να αναπτύξουν την εργατική αλληλεγγύη. Να καθοδηγήσουν διεκδικητικές κινητοποιήσεις. Να συμβάλλουν δημιουργικά στην παραγωγική ανασυγκρότηση με προτάσεις. Να προάγουν την κοινωνική οικονομία με συνεταιρισμούς εργαζομένων. Να αναπτύξουν μορφές κοινωνικής αλληλεγγύης για την αντιμετώπιση των φαινομένων της ανθρωπιστικής κρίσης.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο