Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

Ανοίγει βιβλίο προσφορών την Τετάρτη η Εθνική και την Πέμπτη η Eurobank

Κινήσεις τακτικής από τις τράπεζες λόγω της εμπλοκής που σημειώθηκε στο χθεσινό Eurogroup.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα το απόγευμα, εκτός απροόπτου, αναμένεται να ανοίξει βιβλία η Alpha Bank που επιδιώκει να καλύψει το σύνολο της αύξησης (2,7 δισ.). Ωστόσο, άλλες πηγές ανέφεραν ότι είναι πιθανό τελικά η τράπεζα να καθυστερήσει.

Η Εθνική Τράπεζα θα ανοίξει το βιβλίο προσφορών αύριο, Τετάρτη, για να προχωρεί σε αύξηση 4,6 δισ. ευρώ, αλλά αναζητεί ιδιωτικά κεφάλαια 1,6 δισ. ευρώ. Το βιβλίο, σύμφωνα με πληροφορίες θα παραμείνει ανοιχτό για τρεις ημέρες. Σημειώνεται, πως η Εθνική θα δώσει δικαίωμα και στους υφιστάμενους μετόχους να συμμετάσχουν εφόσον το επιθυμούν, με τους ίδιους όρους που θα διαμορφωθούν στο book building.


Την Πέμπτη πρόκειται να ανοίξει το βιβλίο της Eurobank, η οποία επιδιώκει να «σηκώσει» από τις αγορές το σύνολο των κεφαλαίων, δηλαδή 2,1 δισ. ευρώ.

Στο μεταξύ, ανοιχτό παραμένει το βιβλίο της Πειραιώς, η οποία στοχεύει να αντλήσει ιδιωτικά κεφάλαια 1,6 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά πάσα πιθανότητα, το βιβλίο θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη ή την Παρασκευή. Η παράταση του βιβλίου συναρτάται με το ενδιαφέρον και την περαιτέρω ενημέρωση που λαμβάνουν πολλοί ξένοι θεσμικοί επενδυτές, αλλά και την ολοκλήρωση του μακροοικονομικού περιβάλλοντος, καθώς η μη λήψη αποφάσεων στο χθεσινό Eurogroup παρέτεινε κάποιες αβεβαιότητες στο επενδυτικό περιβάλλον.

Γενικότερα, η εμπλοκή που παρουσιάστηκε στο Eurogroup, υποχρέωσε τις τράπεζες να αναθεωρήσουν τα σχέδιά τους και να «τραβηχτούν» λίγο πίσω χρονικά.

Τα τραπεζικά επιτελεία εκτιμούν συνεχώς την κατάσταση και μεταβάλλουν τις αποφάσεις τους ανάλογα με τη συγκυρία. Εφόσον δεν μεσολαβήσουν γεγονότα που θα ανατρέψουν τον προγραμματισμό των τραπεζών, μέσα στην εβδομάδα θα ανοίξουν βιβλία όλες οι τράπεζες.

Ταυτόχρονα, το πολύ μέχρι τη Δευτέρα – Τρίτη αναμένεται να έχει συνεδριάσει και το Euroworking Group, το οποίο θα «γεφυρώσει» τις διαφορές μεταξύ κυβέρνησης – δανειστών, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για την εκταμίευση των 10 δισ. προς το ΤΧΣ. Τα συγκεκριμένα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν για την έκδοση CoCo's και κοινών μετοχών

newmoney

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο