Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

Παρούσα η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στην σημαντική Ημερίδα: "Στηρίζω την Επιχειρηματικότητα του Τόπου μου".


Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στην Άμφισσα και με την συμμετοχή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, την Δευτέρα 9 Νοεμβρίου, η ενημερωτική ημερίδα με θέμα "Στηρίζω την Επιχειρηματικότητα του Τόπου μου", με διοργανωτές το Δήμο Δελφών, το Εμπορικό Επιμελητήριο Φωκίδας και με την στήριξη του  Ρ/Σ Γαλαξίας FM.
Τον Περιφερειάρχη κ. Μπακογιάννη εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας κ. Κωνσταντίνος Μίχος, ενώ ομιλητές ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Εξωστρέφειας και Εξυπηρέτησης του Πολίτη κ. Δημήτρης Βουρδάνος και ο Προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Π.Σ.Ε. κ. Κωνσταντίνος Λέμας, ο οποίος και μίλησε για τα Χρηματοδοτικά Εργαλεία Στήριξης Επιχειρηματικότητας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Σ.Ε. Δημήτρης Βουρδάνος, στην ομιλία του που αφορούσε στο ρόλο και την σημασία της Ευρώπης στην Επιχειρηματικότητα, επεσήμανε ότι όταν μιλάμε για την επιχειρηματικότητα στην Ευρωπαϊκή Ένωση επί της ουσίας μιλάμε για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις, τις οποίες συχνά και όχι άδικα τις χαρακτηρίζουμε ως την ραχοκοκαλιά της Ευρωπαϊκής Οικονομίας.  
Επίσης τόνισε ότι η δράση για την επιχειρηματικότητα και τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις βρίσκεται στην κορυφή των προτεραιοτήτων της Επιτροπής Γιουνκέρ και αναφέρθηκε στους έξι βασικούς άξονες:
 Α . Η Δημιουργία ενός φιλικού για τις επιχειρήσεις περιβάλλοντος
 Β. Η προαγωγή της Επιχειρηματικότητας
 Γ. Η διευκόλυνση της πρόσβασης σε νέες αγορές
 Δ. Η διευκόλυνση της πρόσβασης σε χρηματοδοτήσεις
 Ε.Η Βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας και η υποστήριξη της καινοτομίας των ΜΜΕ
 ΣΤ. Η λειτουργία υποστηρικτικών δικτύων πληροφόρησης για τις ΜΜΕ.
Συνεχίζοντας τόνισε  επίσης  το κύριο πρόβλημα που εντοπίζεται για τις ΜΜΕ είναι προφανώς η πρόσβαση στη χρηματοδότηση, που αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για την ανάπτυξη τους και αναφέρθηκε στην συνέχεια στις δύο εμβληματικές πρωτοβουλίες μεταξύ των άλλων που προωθεί η ΕΕ για την προγραμματική περίοδο 2014-2020, το πρόγραμμα "COSME" και το πρόγραμμα " HORIZON 2020".
Κλείνοντας την εισήγησή του και μεταφέροντας το μήνυμα του Περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη, ο Αντιπεριφερειάρχης ανέφερε τα εξής:
".....Μπροστά σε όλες αυτές τις εξελίξεις και τις δυνατότητες που παρέχουν τα Ευρωπαϊκά Χρηματοδοτικά Πρωτόκολλα σε επίπεδο στήριξης της Επιχειρηματικότητας, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, συγκροτημένα, με ξεκάθαρο όραμα και σχέδιο, συμμετέχει με τα στελέχη της στην διαβούλευση για τα ζητήματα αυτά και προετοιμάζεται μέσα από ρεαλιστικές μελέτες και πρωτοβουλίες να ανταποκριθεί στο ρόλο της  και να σταθεί αρωγός στην προσπάθεια των ΜΜΕ και των πέντε Περιφερειακών μας Ενοτήτων να ενταχθούν, να εξασφαλίσουν και να απορροφήσουν κονδύλια, να εκμεταλλευτούν τις χρηματοδοτικές δυνατότητες που παρέχουν τα διάφορα χρηματοδοτικά εργαλεία.
Το στοίχημα της εξωστρέφειας, η ανάγκη η Περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας να είναι πρωταγωνίστρια τα επόμενα χρόνια σε όλα τα θέματα που άπτονται στην λειτουργία και τις δυνατότητες των ενεργών δυνάμεων της κοινωνίας μας, αποτελεί το καθημερινό μέλημα, καθημερινή αγωνία αλλά και απόλυτο στοίχημα τόσο προσωπικά του Κώστα Μπακογιάννη, όσο και όλων όσων βρισκόμαστε δίπλα του σε αυτή την προσπάθεια......"



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο