Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

Γιώργος Μαστοράκης. Ένας Έλληνας μετανάστης της κρίσης στη Βαυαρία.

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

Ο Γιώργος Μαστοράκης αποφάσισε, τον Αύγουστο του 2010, τότε δηλαδή που άρχισε να πλανάται το φάσμα της κρίσης πάνω από την Ελλάδα, να μεταναστεύσει στη Βαυαρία της Γερμανίας, μαζί με την οικογένειά του. Την σύζυγό του Ζέτα και τα δύο ανήλικα παιδιά τους. Την επτάχρονη τότε Αγγελική και τον μόλις 18 μηνών Σπύρο. Όπως λέει ο ίδιος, δεν πήρε την απόφαση αυτή με αποκλειστικό σκοπό την βελτίωση του οικογενειακού εισοδήματος, αλλά γιατί φ' ενός μεν προέβλεψε πως το μέλλον δεν διεγράφετο ευοίωνο για την Ελλάδα, αφ' ετέρου γιατί ήθελε ένα καλύτερο μέλλον για τα παδιά του, χωρίς απρόβλεπτες δυσάρεστες εκπλήξεις.

Η μαγευτική λίμνη Konigssee της Βαυαρίας κοντά στην οποία έχει εγκατασταθεί και δραστηριοποιείται ο Γιώργος Μαστοράκης και η οικογένειά του.Φαίνεται πως το πείραμα πέτυχε και ο Γιώργος Μαστοράκης και η οικογένειά του, όπως είχα την ευκαιρία να διαπιστώσω προσφάτως ιδίοις όμμασι, μετά από τέσσερα χρόνια παραμονής στο μαγευτικό Schonau am Konigssee της Βαυαρίας, έχουν πλήρως προσαρμοστεί στη νέα τους ζωή, χωρίς να ξεχνούν βεβαίως τον ήλιο και τη γαλάζια θάλασσα της χώρας που τους γέννησε. "Τον ήλιο, πέρα από την ενεργοποίηση της βιταμίνης d στο σώμα μου, δεν μπορώ να τον κάνω κάτι άλλο", λέει ο Γιώργος, και συνεχίζει :
"Και η θάλασσα, μπορεί να είναι υπέροχη, όμως δεν μπορώ να την πιω! Εδώ απολαμβάνουμε αυτά που μας παρέχει η χώρα που μας δέχθηκε, χωρίς ανασφάλεια για το αύριο, χωρίς γραφειοκρατικές διαδικασίες, με πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και Δημόσια Παιδεία".



ribandsea

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο