Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

Προσφυγές στη Δικαιοσύνη από Δικηγόρους, Ιατρούς και Μηχανικούς κατά του νόμου που κατήργησε ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους νέους ασφαλισμένους του ΕΤΑΑ

Προσφυγές στη Δικαιοσύνη από Δικηγόρους, Ιατρούς και Μηχανικούς κατά του νόμου που κατήργησε ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους νέους ασφαλισμένους του ΕΤΑΑ- Κοινή Συνέντευξη τύπου ΔΣΑ, ΤΕΕ, ΙΣΑ, Συμβολαιογράφων, Δικαστικών Επιμελητών

Την απόφαση τους να προσφύγουν άμεσα στα ελληνικά διοικητικά δικαστήρια και εάν χρειασθεί και στα ευρωπαϊκά, κατά του άρθρου 21 του νόμου 4337/2015 με το οποίο καταργήθηκε και μάλιστα αναδρομικά η δυνατότητα των νέων, μετά την 1-1-1993, ασφαλισμένων του ΕΤΑΑ να επιλέγουν χαμηλότερη ασφαλιστική κατηγορία, ανακοίνωσαν σε κοινή συνέντευξη τύπου οι πρόεδροι του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας Βασ. Αλεξανδρής, του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Γ. Στασινός και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γ. Πατούλης.
Κοινωνικά άδικη χαρακτήρισε την κατάργηση της ευνοϊκής ρύθμισης ο πρόεδρος του ΔΣΑ Β. Αλεξανδρής, και μίλησε για διπλό παραλογισμό καθώς ένας μεγάλος αριθμός νέων επιστημόνων δεν μπορεί να καταβάλει τις αυξημένες ασφαλιστικές εισφορές και ωθείται έτσι εκτός επαγγέλματος ενώ παράλληλα απομειώνονται τα έσοδα του Ταμείου με αποτέλεσμα να πλήττεται η εισπραξιμότητα και να απειλείται η βιωσιμότητα του ΕΤΑΑ.

Ο κ. Αλεξανδρής επεσήμανε ότι με την διάταξη που ψηφίσθηκε και η οποία επαναφέρει την αυτόματη ανακλιμάκωση των ασφαλιστικών εισφορών για όλους τους ασφαλισμένους, παραβιάζεται τόσο η αρχή της προστασίας της δικαιολογημένης εμπιστοσύνης του πολίτη προς το δημόσιο, το οποίο δεν μπορεί μονομερώς να αιφνιδιάζει με αλλεπάλληλες μεταβολές της νομοθεσίας όσο και η αρχή της αναλογικότητας σε συνδυασμό με την αρχή της προστασίας του κοινωνικού κράτους.
 «Η νέα διάταξη δεν προβλέπει μεταβατικό καθεστώς, ανατρέπει νομικές καταστάσεις για χιλιάδες καλόπιστους ασφαλισμένους μηχανικούς και είναι κατάφωρα αντισυνταγματική»,  ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γ. Στασινός.
Όπως συμπλήρωσε, από τη νέα ρύθμιση πλήττεται ευθέως  και το δημόσιο συμφέρον αφού η αδυναμία πολλών ασφαλισμένων να καταβάλουν τις αυξημένες πλέον εισφορές τους θα καταστήσει μη βιώσιμο Ταμείο και το ΕΤΑΑ.
Στην ανάγκη προστασίας των νέων Ελλήνων επιστημόνων που αν και έχουν εξαιρετική κατάρτιση είτε αναγκάζονται να φύγουν στο εξωτερικό είτε οδηγούνται στην ανεργία, αναφέρθηκε ο πρόεδρος  του ΙΣΑ Γ. Πατούλης.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, με την κατάργηση της ευνοϊκής ρύθμισης και την αναδρομική επαναφορά  της αυτόματης ανακλιμάκωσης των ασφαλιστικών εισφορών,  εκτός επαγγέλματος κινδυνεύουν να βρεθούν 20.000 μηχανικοί, 7.000 ιατροί και 6.000 δικηγόροι.
Την συμπαράταξή τους στην αντίδραση των τριών επιστημονικών φορέων, εξεδήλωσαν επίσης ο επικεφαλής της Συντονιστικής Επιτροπής των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Γ. Ρούσκας  και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δικαστικών Επιμελητών, Ε. Πρεκετές.

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο