Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Τριήμερο Φεστιβάλ «Κερνάμε Ελλάδα» στην Βοιωτία!


Στην Κρύα και στο Μοσχοπόδι…


Όλες οι αυθεντικές Ελληνικές γεύσεις για την ανάδειξη και δικτύωση των Ελληνικών προϊόντων και επιχειρήσεων…
Σπ. Νικολάου: «Σε αυτή την δύσκολη περίοδο πρέπει να επιβιώσουμε.. Είναι πολύ καλή κίνηση για την ανάδειξη των προϊόντων μας.. Αισιοδοξούμε να γίνει θεσμός..»
Με αισιοδοξία αναμένεται στην Θήβα το τριήμερο «Κερνάμε Ελλάδα», που θα γίνει στο Μοσχοπόδι και αναμένεται να δώσει χρώμα και πνεύμα Ελληνικό σε εκθέτες και επισκέπτες, αλλά και πολιτιστική ανάσα σε όλους, να ξεφύγουν από την μέγγενη της κρίσης…
Παραδοσιακές, αυθεντικές γεύσεις, εκδηλώσεις και εκπλήξεις της περιοχής μας αλλά και από κάθε γωνιά της Ελλάδας, θα λάβουν χώρα στην Βοιωτία,   με στόχο την  προβολή, ανάδειξη και δικτύωση των Ελληνικών προϊόντων και των επιχειρήσεων…
Το τριήμερο φεστιβάλ, που τελεί υπό την αιγίδα του υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης, διοργανώνουν ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Στρατηγικού Σχεδιασμού, οι Δήμοι Θηβαίων και Λεβαδέων και η Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας, θα πραγματοποιηθεί στην Κρύα της Λιβαδειάς  στις 7, 8 και 9 Ιουνίου και στο Μοσχο0πόδι Θηβών το τριήμερο 14, 15 και 16 Ιουνίου..
Η έκθεση θα συμμετέχουν Συνεταιρισμοί, εταιρίες τυποποίησης  και εμπορίας αγροτικών προϊόντων, εταιρίες πιστοποίησης και ποιοτικού ελέγχου, καταστήματα βιολογικών προϊόντων, γυναικείοι συνεταιρισμοί, δημόσιοι οργανισμοί, επιμελητήρια, περιφέρεις, αλλά και Δήμοι και περιφερειακές ενότητες και τα προϊόντα που θα εκτεθούν είναι ΠΟΠ και ΠΓΕ, βιολογικά, παραδοσιακά και τοπικά, όπως είναι τα ελαιοκομικά, οι οίνοι και τα αποστάγματα, γαλακτοκομικά και τυροκομικά Μελισσοκομικά, βότανα και αρωματικά φυτά, οπωροκηπευτικά, παραδοσιακά ζυμαρικά, προϊόντα κρέατος και αλλαντικά, παραδοσιακά γλυκά και αρτοσκευάσματα, άλευρα και δημητριακά.
Αυτή βέβαια, είναι η έκθεση, γιατί ουσιαστικά πρόκειται για γιορτή της παραγωγής της Περιφέρειας και όχι μόνο, καθώς  θα προβληθούν τα προϊόντα της και θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα του μόχθου  των κατοίκων της, θα αποτελέσει σημείο συνάντησης  τρων παραγωγών με τους πελάτες τους και του καταναλωτές και θα παρουσιαστούν προϊόντα με ιδιαίτερο χαρακτήρα από όλη την Ελλάδα…
«Διανύουμε σαν πατρίδα, σαν άνθρωποι και σαν δήμοι, μια πολύ δύσκολη περίοδο και πρέπει να βρούμε τι θα κάνουμε, προκειμένου να επιβιώσουμε» επισημαίνει ο Δήμαρχος Θηβαίων Σπ. Νικολάου, αναφερόμενος στο τριήμερο φεστιβάλ, όπου δημότες παραγωγοί και επισκέπτες, αλλά και από την υπόλοιπη Ελλάδα, θα έχουν την ευκαιρία να δουν και να γευτούν  γαστρονομικά εδέσματα, που θα παρουσιάσουν σεφ με προϊόντα της περιοχής μας..
Μάλιστα, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και σε εκείνους που δεν χάνουν καιρό να λοιδορήσουν τα προϊόντα της περιοχής, παρά το ότι επανειλημμένα με μελέτες που έγιναν με ευθύνη του Δήμου, αποδείχθηκαν πιστοποιημένα χωρίς κανένα πρόβλημα!
Ο Δήμος άδραξε την ευκαιρία επίσης, να συνδυάσει το φεστιβάλ και με πολιτιστικά γεγονότα στο θέατρο Μοσχοποδίου, με την συμμετοχή των Συλλόγων του Καλλικρατικού Δήμου Θηβαίων, ενώ περίπτερα στην έκθεση θα δοθούν και για τον Δήμο, που θα εκθέσει τις δραστηριότητες του αλλά και στους Συλλόγους.…
Ο κ. Νικολάου προσκαλεί όλο τον κόσμο να λάβει μέρος στην έκθεση, αλλά και να την επισκεφθούν, χαρακτηρίζοντας την όλη προσπάθεια και πολύ καλή κίνηση κι αισιοδοξώντας να γίνει θεσμός  όχι μόνο για την ανάδειξη της πόλης αλλά και των προϊόντων της περιοχής σε όλη την Ελλάδα.!

 ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ.


Προβολή Δάσος τού Μοσχοποδίου τής Θήβας σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο